Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til produkterne er du altid velkommen til at kontakte os pr telefon 86 24 33 11 eller via kontaktformularen

Udfyld kontaktformular

Om pulsationsdæmpere

Hvad er en pulsations dæmper?

En pulsationsdæmpere absorberer energien fra pulsbølgenerne der bliver skabt af en pumpe med positiv forskydning,  faktisk ligesom en støddæmper på et køretøj. Absorberingen af disse pulsbølger beskytter rørsvejsninger, understøtninger og systemkomponenter mod skader på grund af tryk eller overskydende bevægelse. En pulsationsdæmper er altså en slags inline-dæmpningsanordning, der bruges til at udjævne pulseringer i en pumpes output. De bruges sammen med en pumpe som et monteret tilbehør for at hjælpe med at opnå bestemte flowhastigheder til en applikation.

Kontakt os her

Hvordan virker en pulsationsdæmper?

Pulsationsdæmperen reducerer pulsering produceret under drift af fx. en membran- eller en stempelpumpe og sikrer en stabil væske strøm og et konstant tryk. Membranpumper, slangepumper og stempelpumper af enhver type har mindst to punkter i deres cyklus, hvor de ikke giver noget tryk eller flow til en proces. Det uønskede resultat af dette trykudsving kan være skummende medie, pulsering, hydraulisk stød eller materiale sprøjt. Membranen i pulsationsdæmperen fungerer som en luftpude og tilpasser sig automatisk trykændringen og absorberer derved pulsationerne. En pulsationsdæmper skaber et område med lavt tryk i systemet som har tilstrækkeligt volumen til at absorbere pulsationen. En pulsationsdæmper virker faktisk takket være den samme trykluft, som fodrer pumpen. Den komprimerede luft, der indføres i modtrykskammeret bag membranen, skaber en pneumatisk dæmpningspude, der selv justerer sig i henhold til den belastning, der udøves af trykimpulsen af ​​væsken, der genereres af pumpen.

En pulsationsdæmper spiller en vigtig rolle som tilbehør til blandt andet luftdrevne membranpumper. Evnen til at minimere pulseringer, vibrationer og vandhammer gør denne komponent til et velegnet udstyr til at sikre systemet, hvilket giver regelmæssighed til det udgående flow. Det findes mange konfigurationer som giver mulighed for at bestemme den bedste kemiske kompatibilitet med mediet og/eller miljøet uden at forsømme det korrekte temperaturområde. Er også tilgængelige til brug i et potentielt eksplosivt miljø (ATEX-certificering)

Hvornår skal man bruge en pulsationsdæmper?

For bedste driftresultat anbefales det at anvende en pulsationsdæmper i disse tilfælde:

• Kontrol af væske dispensering
• In-line flowmålerbeskyttelse
• Lange rørløb
• Beskyttelse af udstyr (pumper, målere, rør)
• Anvendelse af højt modtryk

Risici som følge af væskepulseringer: Inde i de hydrauliske systemer kan væskens pulseringer forårsage fænomener kaldet vandhammer bestående af trykspidser forårsaget af en pludselig ændring i flowhastigheden inde i rørene eller ved pludselig lukning af en ventil. Virkningerne af vandhammer varierer afhængigt af rørledningens størrelse og væskens hastighed og tæthed, men kan ofte forårsage omfattende skader på elementerne i et system. For at beskytte systemet mod vandhammer og vibrationer, er det muligt at bruge pulsationsdæmperne, der automatisk kan tilpasse sig pumpens driftsforhold.

Hvilke fordele har en pulsationsdæmper?

Ved at anvende en pulsationsdæmper reducerer man altså vedligeholdelsesomkostningerne i produktionen ved at beskytte pumpen og rørstrengen mod pumpens vibrationer. En anden fordel ved pulsationsdæmpere, er at de er med til at nedsætte støjniveauet fra pumpen.

  • Minimer eller eliminer pulseringer til fordel for udstyret nedstrøms for systemet.
  • Beskyt svejsninger og rør-og systemkomponenter mod beskadigelse på grund af tryk.
  • Begræns pumpens vibrationer betragteligt, hvilket sikrer bedre effektivitet.
  • Reducer virkningerne af belastning på pumpen.
  • Bevar effektiviteten og varigheden af ​​eventuelle filtre.
  • Reducer støjforurening som følge af pumpedrift.

Kontakt os her