Om fladstråledyser

Hvad er en fladstråledyse?

Strålen fra en fladstråledyse danner et smalt, elliptisk, omvendt “V” -mønster med et tilspidset spray. Afsætningen er tungest i centrum af mønsteret og bliver mindre ud mod den ydre kant. En ensartet fordeling af sprayet opnås, når højden og dyseafstanden er er optimeret til korrekt mønsteroverlapping af tilstødende dyser. Når der anvendes flere dyser til sprøjtning, er det meget vigtigt at fremstille en ensartet sprøjtefordeling. Fladstråledyser leverer typisk en høj anslagseffekt, da jet energien er koncentreret over en begrænset flade. Dyserne finder typisk anvendelse som vaske- eller spuledyser, og findes i utallige konfigurationer der dækker mange opgaver. De korrekte metoder til overlappende spray er beskrevet nedenfor.

  • I en standard konveks sprøjtefordeling har mellemsektionen en større kapacitet end de to laterale sektioner. Det er nødvendigt at overlappe 50% af spray rækkevidde.
  • Ved en lige fordeling giver dyserne et ensartet spray, og 10% af sprayområdet overlapper hinanden.
  • En high impact fladstråledyse producerer en kraftig stråle med en forskydningsvinkel på 5 ° -15 ° for at undgå overlapning og interferens. Forskydningsvinklen afhænger af sprøjteområdet for dysen.