Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til produkterne er du altid velkommen til at kontakte os pr telefon 86 24 33 11 eller via kontaktformularen

Udfyld kontaktformular

Om dykpumper

En dykpumpe er en alsidig pumpetype som er beregnet til neddykning i vand og lignende. Dykpumper kan pumpe vand, spildevand, vand med sand og partikler, samt en hel del andre sammensætninger.

Størstedelen af typer dykpumper er beregnet til neddykning, hvor væsken der pumpes køler motoren i pumpen. Andre typer nedkøles af inkorporeret oliebad, hvorfor levetiden forlænges såfremt pumpen skulle tørløbe.

Opbygning af dykpumpe

En dykpumpe er typisk opbygget i støbejern, rustfrit stål eller plast m.m. Den er bygget op som en klassisk centrifugalpumpe med impeller udformet som halvåben løber, vortex løber eller som dobbeltkanal løber.
Sikring mod tørløb styres oftest med niveausensor der for en 1-faset model er monteret på pumpen. Denne sensor kan være en klassisk ”flydebold” der med sin opdrift tænder og slukker for pumpen afhængig af vandstanden. For nogle modeller er sensoren monteret som en vertikal switch. På en 3-faset model kontrolleres pumpen via en ekstern kontrolbox hvortil den ønskede niveausensor kan tilsluttes.

Typiske anvendelsesområder for dykpumper er:

  • Som kælderpumpe. Her kan fås modeller med lav suge højde helt ned til 2mm
  • På byggepladser og i sandgrave som entreprenør pumpe. Her stilles der store krav til at dykpumpen kan håndtere vand indeholdende sandpartikler
  • I malkegrave i bl.a. stalde hvor pumperne skal kunne medtage strå af halm og hø
  • Som afløbspumpe i brønde. Her benyttes ofte pumper med vortex impeller for store partikler. Alternativt kan dykpumper med kniv anvendes, hvor der ved pumpens indsugning er monteret et knivskær som hakker og granulerer mediets partikler.
  • Som drænpumpe i oversvømmede landarealer
  • Som transportpumpe i septiktanke eksempelvis i boligområder uden kloakering (sommerhusområder og lignende) eller hvor der højdemæssigt er for lidt fald til bortledning af kloakvandet.

Hos Iversen Trading repræsenterer vi op til flere udenlandske dykpumpe producenter på det danske marked. Vi er lagerførende i mange forskellige typer og er altid klar til at rådgive dig i det rigtige valg af dykpumpe.