Om stepmotor pumper

Hvad er en Stepmotor pumpe?

En stepmotor pumpe eller en stepper motor doseringspumpe kan også beskrives som en pumpe med en trinmotor. Denne type doseringspumpe er nemlig  kendetegnet ved, at den deler en fuld rotation i et antal lige trin. Forskellen på en stepmotor og andre motortyper er anvendelsen af enkeltsteps i styringen af motoren. Hvor mange step, der er mellem hvert stop afgøres af præcisionen på stepmotoren.

Kontakt os her

Kan man få en stepmotor doseringspumpe med styring?

I praksis styres en step motor af en frekvensværdi (en puls), som angiver hvor mange step motoren skal køre, før den stopper.

Motorens position kan beordres til at bevæge sig og holde sig i et af disse trin uden nogen positionsføler til feedback . Denne feature kan opnås så længe motoren er korrekt dimensioneret til applikationen med hensyn til drejningsmoment og hastighed.

Pumpen kan leveres med niveaukontrol, alarmer og standby, mens arbejdstilstandene inkluderer: Konstant, Konstant med ekstern input, ppm, %, mlq, Pause-Work, Weekly, mA, Pulse, Volt, External Batch og Manual Batch. Det medfølgende monteringssæt sikrer den bedste og hurtigste installation og ENCODER-kontrolknappen på stepmotor doseringspumper fra Emec, gør det nemt at navigere gennem konfigurationsmenuerne og styre og justere arbejdsparametrene. Det baggrundsbelyste display er også i stand til at signalere forskellige arbejdstilstande: pumpen kører; stå ved; advarsel; alarm.

Hvilke pumpeprincipper anvender en stepmotor?

Step motor princippet anvendes blandt andet til applikationer der kræver præcise doseringsvolumener med høj præcision og pålidelig repeterbarhed.

Forskellen på en stepmotor og andre motortyper er anvendelsen af enkeltsteps i styringen af motoren. Hvor mange step, der er mellem hvert stop afgøres som allerede nævnt af præcisionen på stepmotoren. Altså hvor små vinkler du kan flytte motorens aksel i ad gangen.

I praksis styres motoren af en frekvensværdi (en puls), som angiver hvor mange step motoren skal køre, før den stopper. Samt en impedans, der angiver, hvilken retning motoren skal køre i.

Hver impuls får motorens akse til at dreje sig en ganske bestemt vinkel, så ved at levere et bestemt antal impulser kan man få motoren til at dreje sin akse til enhver vinkel. Når en stepmotor er kørt hen til den ønskede position, kan man opretholde en såkaldt “holdestrøm” i de spoler, der modtog den sidste impuls og på denne måde virker motoren som en slags låse- eller bremseanordning der fastholder motorakslens aktuelle position.

Hvornår skal man vælge en doseringspumpe med stepmotor?

Stepmotorer anvendes ofte i applikationer, hvor der er brug for en mere enkel positionering, eller ved lave hastigheder og højt moment, som eksempelvis i medicinske applikationer. Vores stepmotor doseringspumper fra Emec, har en Slowmotion-tilstand som gør, at pumpen kan arbejde med 25, 50 og 75 % af dens normale “slaglængde”. Dette er en unik doseringstilstand til dispensering af væsker med øget viskositet. 

PRISMA-pumper fra italienske Emec  har en præcis styring med et turndown-forhold på op til 4800:1. Dette gør det muligt at opdele doseringsprocessen op til maksimalt 4800 trin, hvilket muliggør den mest præcise, jævne fordeling af produktet, der skal doseres. Emec doseringspumper med stepmotor har EU1935/2004 godkendelse, som kvalificerer produktet til at anvendes i applikationer med kontakt med fødevarer.

En stepmotor er altså en type elektrisk motor, der bevæger sig i diskrete trin eller vinkler baseret på de elektriske impulser, den modtager. Dette gør stepmotorer ideelle til præcise positioneringsopgaver, da de kan styres nøjagtigt ved at styre antallet af trin, de tager.

Når en stepmotor bruges i en pumpe, kan den bruges til at regulere pumpens flow eller tryk på en præcis måde. Dette gør det muligt for pumpen at levere præcis mængde væske eller materiale i henhold til de specifikke krav i en given proces eller anvendelse. Pumper med stepmotorer anvendes ofte i områder, hvor præcision og kontrol er afgørende, såsom medicinsk teknologi, laboratorieforskning, automation og industriel produktion.

Fordelene ved pumper med stepmotorer inkluderer præcis dosering, nøjagtig styring af flowhastigheder, evnen til at programmere komplekse pumpefunktioner og pålidelighed. Disse egenskaber gør dem populære i en række forskellige industrier, hvor præcisionspumpning er vigtig.

Vi er også distributør af EMECS doseringspumper i Sverige og Norge

En stegmotorpump eller en trinnmotor doseringspumpe kan også beskrives som en pumpe med en stegmotor. Denne typen doseringspumpe er nemlig kjennetegnet ved at den deler en full rotasjon i et antall jevne trinn. Forskjellen mellom en stegmotor og andre motortyper er bruken av enkelte trinn i styringen av motoren. Hvor mange trinn som er mellom hvert stopp avgjøres av presisjonen til stegmotoren.

En stegmotorpumpe eller en stepper motor doseringspumpe kan også beskrives som en pumpe med en trinnmotor. Denne typen doseringspumpe kjennetegnes av at den deler en full rotasjon i et antall jevne trinn. Forskjellen mellom en stegmotor og andre motortyper er bruken av enkelttrinn i styringen av motoren. Hvor mange trinn som er mellom hvert stopp bestemmes av presisjonen til stegmotoren.

Kontakt os her