Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til produkterne er du altid velkommen til at kontakte os pr telefon 86 24 33 11 eller via kontaktformularen

Udfyld kontaktformular

Om væskeringspumper

Hvad er en væskeringspumpe?

En væskeringspumpe er en pumpe med positiv forskydning. Den bruges ofte som en vakuumpumpe, men kan også bruges som en gaskompressor. Væskeringspumpen fungerer ved at gas, ofte luft, trækkes ind i pumpen gennem en indgangsåbning i enden af ​​huset. Luften komprimerer mediet ved at dreje et skovlhjul, der er placeret excentrisk i et cylindrisk hus. Væsken føres ind i pumpen og danner ved centrifugalacceleration en bevægelig cylindrisk ring mod indersiden af ​​huset. Denne flydende ring skaber en række tætninger i rummet mellem skovlhjulene, der igen danner kompressionskamre. Idet rotoraksen er excentrisk fra kroppen, vil væsken næsten fyldes op i pumpehuset og derefter næsten tømmes hvert under en enkelt omdrejning. Excentriciteten mellem pumpehjulets rotationsakse og den geometriske akse på huset resulterer altså i en cyklisk variation af volumen, der er omsluttet af vingerne og ringen.

Den enkle betjening uden berøringsdele gør flydende vakuumpumper til et sikkert og pålideligt valg til håndtering af snavsede og potentielt farlige medier. Mediet kan bestå af både bløde og faste stoffer – kemikalier og aggresive medier vil sjældent skade pumpen. Eventuelle urenheder skylles simpelthen ud gennem pumpeafladningen. Denne pumpe med positiv fortrængning kan anvendes i industrien hvad enten det er til kemi, elektrisk kraft, miljø-, fødevare- og drikkevareforarbejdning eller emballering, skibsfart, minedrift, olie og gas, farmaceutisk, papirmasse og papir og tekstiler. Pumpen er støjsvag og robust i konstruktionen idet de kun  har en bevægelig del, nemlig rotoren, som er monteret på en aksel, der understøttes af et sæt lejer. Den er designet til en lang levetid ved kontinuerlig drift. Dette gavner brugeren med mindre slid og enklere og billigere vedligeholdelse.