Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til produkterne er du altid velkommen til at kontakte os pr telefon 86 24 33 11 eller via kontaktformularen

Udfyld kontaktformular

Om normpumper

Hvad er en Norm pumpe?

En almindelig forbruger behøver sjældent at forholde sig til standarder, selvom der er mange af dem, og de bliver brugt i mange sammenhænge. Men for virksomheder, herunder producenter, leverandører og importører, er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke standarder der findes, og det gælder særligt, hvis man arbejder med tekniske produkter og ydelse. Europæiske standarder går forkortet under navnet EN, som stammer fra  fra det tyske navn Europäische Norm (“European Norm”). Det er tekniske standarder som er udarbejdet og vedligeholdt af CEN (European Committee for Standardization), CENELEC (European Committee for Electrotechnical Standardization) og ETSI (European Telecommunications Standards Institute). EN-standarderne dækker en bred vifte af materialer, herunder plader, plader og bånd, varm- og koldvalsede kulstof- og legeringsstål, fjederstål, elektriske stål, varmebehandlelige stål, støbegods, rustfrit og varmebestandigt stål osv.

Kontakt os her

Hvorfor er der Normer for pumper?

Normer for pumper er udviklet for at standardisere af hensyn til sikkerhed og alle andre aspekter af pumper og pumpemaskineri for væsker inklusive maskiner der anvender pumper i sin hovedfunktion. Det kan nogle gange virke som om at standarder kan gøre produktionen eller leverancen af et produkt mere besværlig, fordi der er en række krav, der skal overholdes. Der er dog også fordele ved standarderne. Producenter og leverandører, der arbejder efter standarder, sikrer at end user kan have tillid, kvalitet og sikkerhed. Brugen af europæiske standarder betyder, at importen til europæiske lande er fri. Standarder er med til at gøre det lettere at udvikle og producere produkterne, samt at markedsføre dem på tværs af landegrænser.

Hvad er EN 733 / DIN 24 255?

Denne britiske standard er udarbejdet af Technical Committee MCE/6 og er den engelsksprogede version af EN 733:1995. EN 733 blev fremstillet som et resultat af internationale diskussioner omkring en standardisering af dimensioner, materialer og tilslutninger. Denne Europæiske standard fastlægger betegnelser, nominel ydeevne og hoved dimensioner for centrifugalpumper med aksialt indløb og arbejdstryk på 10 bar.

Hvad er EN 22858/ISO 2858?

Standarden specificerer de væsentligste dimensioner og den nominelle ydeevne for centrifugalpumper med aksialt indløb og med maksimum operationstryk på 16 bar.

Kontakt os her