Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til produkterne er du altid velkommen til at kontakte os pr telefon 86 24 33 11 eller via kontaktformularen

Udfyld kontaktformular

Om ph-målere

Hvad er en PH-måler?

En pH-måler er et præcist instrument, der vejer hydrogen-ion-bevægelsen i vandbaserede opløsninger, og viser dens surhedsgrad eller alkalinitet udtrykt som pH. Det måler variationen i elektrisk potentiale mellem en pH-elektrode og en reference-elektrode. Variationen i det elektriske potentiale hænger sammen med mediets surhedsgrad eller pH. Denne måler bruges til eksperimenter, kvalitetskontrol mv.

Hvad er PH-værdi?

Ordet pH er udspringer af “p”, det videnskabelige tal for negativ logaritme, og “H”, det kemiske symbol for hydrogen. pH er en måleenhed, der udtrykker niveauet af surhedsgrad eller alkalinitet af en væske. Det er klassificeret i et område fra 0 til 14. pH = -log[H+]. Et medies pH-værdi er direkte forbundet med graden af ​​hydrogenion [H+] og hydroxylion [OH-] koncentrationerne. De kvantitative data gengivet via pH-meteret viser forholdet mellem bevægelsen af ​​en syre eller base i forhold til hydrogenionaktivitet. Hvis H+-densiteten er højere end OH-, er stoffet surt; dvs. pH-mængden er mindre end 7. Hvis OH- intensiteten er højere end H+, er stoffet basisk, inklusive en pH-værdi højere end 7. Hvis der er identiske mængder af H+ og OH-ioner til stede, er stoffet neutralt med en pH på 7. Frit hydrogen og hydroxyl-ioner besidder både syrer og baser. 

Der er to metoder til at måle pH: kolorimetriske metode ved hjælp af indikatoropløsninger eller papirer, og de mere nøjagtige elektrokemiske metoder ved hjælp af elektroder og et millivoltmeter (pH-meter). Udviklingen af ​​glaselektroden, som er praktisk at bruge i en række forskellige miljøer, og udviklingen af ​​pH-meteret har gjort det muligt at finde den udbredte anvendelse af pH-måling og kontrol. Bestemmelsen og dermed kontrollen af ​​pH er af stor betydning i blandt andet fødevareindustrien. Kalibrering af pH-målere er en meget vigtig funktion, som bør udføres hver dag, før der udføres nogen test med pH-måleren. For kalibrering anvendes en buffer-opløsning.