Om doseringsudstyr

Ordet dosering er meget almindeligt anvendt af eksempelvis ingeniører på termiske kraftværker, til vandbehandling og i enhver industri, hvor der genereres damp. Det gælder også i bygningsbranchen når man taler om opvarmning og køling af vand. Dosering anvendes ofte i tekstilbranchen og lignende industrier, hvor kemisk behandling er involveret. På et kraftværk indsprøjtes eller føres kemikalier til kedlen og til fodring og fyldning af vand under tryk. Det der er kendetegnende for dosering er at der tilføres et medie i små doser eller ved lav injektionshastighed. Proceduren udføres ved hjælp af doseringspumper med lille kapacitet, der er specielt designet til den krævede applikation.

I fødevareindustrien er dosering af ​​ingredienser vigtigt for at sikre opskrifternes kvalitet og fødevaresikkerheden. Her kan forbrugernes sundhed kan være direkte impliceret. Dosering udføres i våde processer ved brugen af doseringspumper.

Et doseringssystem består af den kemiske doseringspumpe og den kemiske tank, sammen med de nødvendige slanger og montering til pumpen. Systemerne er som oftes designet til at håndtere så mange forskellige slags kemikalier som muligt og samtidig bevare så høj nøjagtighed som muligt.

Et doseringssystem består af komplette tanke med påmonteret pumpe, mixer, sugelance m.v. Et doseringssystem er klargjort med manifolds for montage af diverse sensorer og udstyr som for eksempel multifunktionsventiler (sikkerhedsventil/trykventil/anti-Syphon). Der kan også monteres pulsationsdæmpere, flow sensorer, sugelancer og injektionslancer.