Om skruespindelpumper

Hvad er skruespindelpumper?

En skruespindel pumpe, også kendt som en Twin Screw pumpe eller en skrue pumpe, er en positiv forskydningspumpe. Den absolut førende partner på dette produkt er Alfa Laval.

Når denne pumpetype anvendes så bliver mediet pumpet i en jævnt flow uden pulsationer og turbulens. Pumperne fremstilles med to og tre spindler og er selvansugende, støjsvage, effektive og meget velegnede til at køre med varierende hastighed. Når pumpen roterer, danner sammenføjningen af de to eller tre spindler sammen med pumpehuset nogle volumetriske kamre. Disse kamre fyldes med væsken når skruerne roterer og bevæger den aksialt fra sugesiden af pumpen til pumpens højere trykudladningsside. 

Twin Screw pumpen er særdeles servicevenlig, vedligeholdelsesfri og pladsbesparende. Den imponerer med dens fremragende fleksibilitet og skånsomme produkthåndtering grundet dens lave pulsering og høje sugeevne. En anden fordel ved skruespindel pumper er, at man ikke skal anvende en ekstra pumpe til CIP rengøring, da den kan køre skruerne begge veje. Det betyder at der kan spares tid og penge i produktionen, både ved investering og ved den løbende service. Pumperne er designet til procesfleksibilitet og er bygget på en robust og pålidelig platform, der opfylder strenge hygiejniske standarder. De er i stand til at håndtere både produktoverførsel og Cleaning-in-Place (CIP). Den lave pulsations karakteristika og blide håndteringsevne reducerer risikoen for produktskade og forbedrer dermed produktkvaliteten. Samtidig forenkles vedligeholdelsen af skrue spindel pumpen og effektiviteten i produktionen øges. designet til håndtering af følsomme og slibende medier, samt medier med både høj og lav viskositet.

De er ideelle til brug i applikationer indenfor mejeri, mad, drikkevarer og personlig pleje. Pumperne  kan fåes som en ATEX version. Ideel til håndtering af medier som eksempelvis mejeriprodukter, mad, drikkevarer, personlig pleje, bioteknologi og lægemidler.