Om oscillerende stempelpumper

Hvad er en Oscillerende pumpe?

Oscillerende pumper er selvansugende og korrosions resistente pumper. Pumpen har ikke dynamiske tætninger og så er vores producents pumper fremstillet af FDA godkendte materialer. Denne type pumpe anvendes typisk til applikationer som fx. dosering af vaske- og skyllemidler, kemisk blanding, medicinske anlæg og laboratorie udstyr.

Oscillerende stempelpumper er kompakte pumper og nogle af de mindste på markedet. Deres alsidighed gør det muligt at finde en løsning til næsten alle typer applikationer for eksempel ved små indbygningsmål, produktioner hvor der ønskes et lavt  støjniveau samt ved højt tryk. Pumperne er ideelle til håndtering af aggressive væsker og spildevand. Der kan laves kundetilpassede løsninger og pumperne kan håndtere både højt tryk og højt flow.

Pumpen virker således at stempelet inde i pumpen bevæges af det elektromagnetiske felt, der genereres af strøm der sendes igennem spolen. Hver strømpuls bevæger stemplet mod trykfjederen hvilket reducerer volumenen i sugekammeret og åbner ventilen i stempelet, for at lade væsken løbe ind i tryksiden. Når den aktuelle puls dør, vender trykfjederen tilbage på stemplet mod tryksiden. Forøgelsen af ​​trykket lukker stempelventilen, og væsken strømmer gennem ventilerne og ind i trykledningen. Denne bevægelse skaber et lavt tryk i sugekammeret, hvilket åbner ventilen på sugesiden. Væsken suges ind i pumpen, og cyklussen starter igen. Stempelstørrelsen og længden af ​​dens forskydning definerer strømningshastigheden. Trykket begrænser sig automatisk. Pumpen kan køre uden skade, når væskestrømmen stoppes øjeblikkeligt. Pumperne drives typisk med 120 VAC eller 24 VAC 50/60 HZ.  Pumperne er kendetegnede ved  at garanterer minimal slitage og lang levetid. Ved at tilbyde mange kombinationer af materialer, håndterer pumperne en bred vifte af medier og temperaturer. 

Denne type pumpe finder anvendelse til applikationer som tæpperensere, vandrensere, sprøjtesystemer og er designet til en bred vifte af applikationer, herunder vand, lav viskøse væsker og semi aggressive væsker.