Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til produkterne er du altid velkommen til at kontakte os pr telefon 86 24 33 11 eller via kontaktformularen

Udfyld kontaktformular

Om membranpumper i plast

Hvad er en membranpumpe i plast?

Membranpumper i plast er en pumpetype som kan anvendes i mange applikationer på grund af både alsidighed og anvendelighed. De har fantastiske selvansugende egenskaber og det er uanset om den skal pumpe fra tør eller spædet tilstand. Membranpumper i plast materialer fremstilles blandt andet i PP. En anden mulighed er PVDF, som kan anvendes i de mere krævende applikationer, hvor der er brug for gode kemiske egenskaber eller hvis pumpen skal anvendes i Ex zoner.

Kontakt os her

Membranpumper i plast kan bruges i mange opgaver indenfor dosering, dispensering eller ved flytning og transport af væsker og medier med varierende viskositeter.

Hvordan er en membranpumpe konstrueret?

En membranpumpe i plast er opbygget med et lille antal komponenter. Denne opbygning sikrer at pumpen kan køre kontinuerligt. Membranpumpen har membraner i flere forskellige typer materiale alt afhængig af hvilket medie der skal pumpes. Membranen har til formål at sikre tætningen op imod den drivende luftmotor. 

Hvilke materialer kan man få membraner til membranpumper i?

Membranen kan leveres i termoplastiske materialer som eksempelvis Santopren®, nitril og Hytrel ® eller membraner udført som en sandwich konstruktion i Buna-N, Neopren® og Viton ®. Hvis mediet er aggressivt er en høj kemiresistens ofte et krav, og her kan man med fordel anvende PTFE sammen med en støttemembran.
Det er mediet der er afgørende for den endelige materialevalg, hvor der altid skal tages højde for mediets parametre såsom viskositet, temperatur og kemiske egenskaber . Hvis man laver den rigtige pumpekonfiguration fra starten af, er det muligt at sikre membranpumpens levetid, så den  bliver så lang som muligt.

Hvilke fordele har en membranpumpe i plast?

  • Membranpumper i plast er fuldstændig selvansugende.
  • Med en membranpumpe i plast kan en mængderegulering foretages enkelt og sikkert med en Piggyback (FR enhed) som er en filter og trykreguleringsenhed på luftsiden til filtrering af trykluften samt regulering af lufttrykket – og dermed trykket som pumpen leverer på væskesiden.
  • Kan præstere en stor løftehøjde som sikrer transport over store afstande.
  • Kan anvendes til tyktflydende/viskøse medier og væsker med partikler og solider.
  • Trykluft er en sikker energikilde, og nogle udvalgte modeller kan installeres i områder med eksplosionsfare (ATEX).
  • En membranpumpe i plast er designet uden roterende dele – og det betyder, at den stort set er vedligeholdelsesfri. 

Hvornår skal man vælge en membranpumpe i plast?

Membranpumper i plast kan vælges i flere konfigurationer. Afhængig af materiale kan membranpumpen i plast anvendes til specifikke applikationer:

PTFE: pumper i dette plastmateriale kan bruges til de fleste applikationer også når mediet er viskøst, aggressivt, høj temperatur eller partikelfyldt. PTFE kommer rigtig til sin ret når der skal håndteres meget aggressive kemikalier. PTFE er den mest ædle kemisk menneskeskabte forbindelse der findes.

Polyethylen(PE): pumper i PE er yderst effektive når mediet er abrasivt (slidende) og kan samtidig håndtere kemikalier i mildere opløsninger end PE, som eksempelvis syrer eller baser.

Acetal(groundable)(POM): Acetal er et fremragende materiale. Materialet har inkorporeret metalliske fibre for at gøre POMmaterialet ledende, for at eliminere opbygning af statisk ladning og potentiel statisk udladning. Kan anvendes i ATEX Zoner.

Anvendelsesområder

Membranpumper i plast kan anvendes i industrien til at pumpe eksempelvis: Syrer, baser, alkohol, opløsningsmidler, slam, lak, maling, pigmenter, lim, additiver, CIP kemi og meget mere.

Guideline for kemikalier og temperatur ARO membranpumper i plastMembranpumper i plast - kemikalie og temperaturresistens

A = Excellent | B = Good | C = Fair | D = Poor

Find en guide til materialevalg på membranpumper i plast fra ARO her.

Kontakt os her