Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til produkterne er du altid velkommen til at kontakte os pr telefon 86 24 33 11 eller via kontaktformularen

Udfyld kontaktformular

Om membranpumper i plast

Membranpumper er en pumpetype som kan anvendes i mange applikationer på grund af både alsidighed og anvendelighed. De har fantastiske selvansugende egenskaber og det er uanset om den skal pumpe fra tør eller spædet tilstand. Membranpumpen kan bruges i mange opgaver indenfor dosering, dispensering eller ved flytning og transport af væsker og medier med varierende viskositeter.

En membranpumpe er opbygget med et lille antal komponenter. Denne opbygning sikrer at pumpen kan bruges døgnet rundt og hele året. Membranpumpen har membraner i flere forskellige typer materiale alt afhængig af hvilket medie der skal pumpes. Membranen skal sikre tætningen op imod den drivende luftmotor. Af materiale på membranen kan nævnes termoplastiske materialer som Santopren®, nitril og Hytrel ® eller membraner udført som en sandwich konstruktion såsom Buna-N, Neopren® og Viton ®. Hvis mediet er agressivt kan høj kemiresistens være et krav, og her kan man med fordel anvende PTFE sammen med en støttemembran.
Det er mediet der sammenholdt med viskositet, temperatur og de kemiske egenskaber som er afgørende for materialevalg. På denne måde er det muligt at sikre pumpens levetid bliver så lang som muligt.

Plastpumper fremstilles blandt andet i plastmaterialet PP. En anden mulighed er PVDF, som kan anvendes i de mere krævende applikationer hvor der er brug for gode kemiske egenskaber eller hvis pumpen skal anvendes i Ex zoner.