Om membranpumper i metal

Hvad er en membranpumpe i metal?

Membranpumper i metal, er en pumpetype som bliver brugt i en bred vifte af applikationer i dansk industri, blandt andet på grund af pumpernes alsidighed og anvendelighed. Membranpumper i metal er selvansugende og det betyder ikke noget for ydelsen, om den skal pumpe fra tør eller spædet tilstand. Membranpumper i metal fremstilles blandt andet i Aluminium, Støbejern, Hastelloy-C og AISI316.

Kontakt os her

Membranpumper i metal bruges i mange og alsidige opgaver til dosering, dispensering eller ved transport af væsker og medier i mange viskositeter.

Hvordan er en membranpumpe konstrueret?

En membranpumpe i metal er som de fleste andre membrapumper opbygget med et minimum antal komponenter. Denne opbygning sikrer at pumpen kan køre kontinuerligt med et minimum af vedligehold. Membranpumpen har membraner i flere forskellige typer materiale alt afhængig af hvilket medie der skal pumpes. Membranen skal sikre tætningen op imod den drivende luftmotor.

Hvilke materialer kan man få membraner til membranpumper i?

Af materiale på membranen kan nævnes termoplastiske materialer som Santopren®, nitril og Hytrel ® eller membraner udført som en sandwich konstruktion såsom Buna-N, Neopren® og Viton ®. Hvis mediet er agressivt kan høj kemiresistens være et krav, og her kan man med fordel anvende PTFE sammen med en støttemembran.
Det vil altid være mediet der skal pumpes sammenholdt med viskositet, temperatur og de kemiske egenskaber, som er afgørende for materialevalg på alle pumpens dele. De mage konfigurationsmuligheder gør det muligt at holde fokus på pumpens samlede levetid med et minimum af nedbrud og vedligehold.

Hvilke fordele har en membranpumpe i metal?

  • Membranpumper i metal er selvansugende
  • Membranpumper i metal kombinerer stor mekanisk styrke, med god kemisk resistens.
  • Med en membranpumpe i metal kan simpel mængderegulering foretages sikkert med en Piggyback (FR enhed), som er en filter og trykreguleringsenhed på luftsiden til filtrering af trykluften samt regulering af lufttrykket – og dermed trykket som pumpen leverer på væskesiden.
  • Kan levere en stor løftehøjde som sikrer transport over store afstande.
  • Mange kombinationsmuligheder
  • Membranpumper i metal kan anvendes til viskøse medier samt ved høje temperaturer og når mediet indeholder mindre solider.
  • En membranpumpe i metal har udvalgte modeller som er godkendt til at operere i ATEX Zoner.

Hvornår skal man vælge en membranpumpe i metal?

Membranpumper i metal har mange konfigurationsmuligheder. Afhængig af kombinationen kan en membranpumpe i metal anvendes i mange specifikke applikationer.

Membranpumper i metal  fremstilles i materialer som Aluminium, Støbejern, Hastelloy-C og AISI316, med membraner i Santoprene®, Hytrel®, nitril, Med. grade Santoprene®, PTFE/Santoprene® og Viton®

Aluminium og støbejernspumper: disse membrapumper i metal anvendes bredt i industrien til håndtering af pH-neutrale produkter, både lav- og højviskøse og medier med solider.

Syrefast stål (SS316): denne type pumpe i metal har en stor mekanisk styrke og samtidig god kemisk resistens.

Membranpumper i metal kan anvendes i ATEX Zoner hvor pumpen vil blive leveret med jordforbindelse, og er udført i elektrisk ledende materialer

Find en guide til materialevalg på membranpumper i plast fra ARO her.

Membranpumper i metal finder hyppig anvendelse i industrien bland andet til minedrift – afvanding over og under jorden af ​​grunde og stenbrud, overførsel af gylle og slam, overførsel af brændstof til køretøjer eller tungt entreprenørudstyr, belægninger – overførsel, dispensering og dosering af maling eller blæk, fødepumpe til sprøjtepistoler og mange andre steder

Kontakt os her