Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til produkterne er du altid velkommen til at kontakte os pr telefon 86 24 33 11 eller via kontaktformularen

Udfyld kontaktformular

Om elektriske membranpumper

Hvad er en elektrisk membranpumpe?

En elektrisk membranpumpe anvendes bredt i industrien primært til OEM applikationer, men der bliver hele tiden udviklet og optimeret på dette felt.

Kontakt os her

Hvilken elektrisk membranpumpe skal man vælge?

Der bliver løbende udviklet på konstruktionene af elektriske membranpumper. Blandt anden tilbyder ARO som de første en elektriske membranpumpe med tre kamre for pulsationsfrit flow. Den er designet med henblik på at sikre processen og give brugerne mulighed for at holde driftsomkostningerne i bund. Den hedder EVO Series™, og den elektriske membranpumpe er en fleksibel løsning, der kan fungere i en lang række applikationer under de hårdeste forhold og ved de højeste krav. Denne elektriske membranpumpe er  støjsvag og 100% elektrisk og den har membranpumpes alsidighed med samme effektivitet og kontrollerbarhed som andre fortrængningspumper. En elektrisk membranpumpe fra ARO er en procespumpe med et indbygget styre- og overvågningssystem, samt en indbygget encoder og variabel frekvensdrev så man kan overvåge og styre pumpeflowet i henhold til de aktuelle procesparametre, inklusive flow, løftehøjde, moment mm. Denne elektriske membranpumpe er en optimal og alsidig pumpeløsning i hårdfør industri.

Med elektrisk drevne membranpumper afhænger pumpevalget som med alle andre pumpetyper af applikationen. Som et eksempel så er SHURflo Junior beregnet til max. 1-2 tappesteder af gangen. De anvendes typisk til applikationen med det mindre behov. I større installationer med 2-3 tappesteder eller hvis der skal pumpes varmt vand, vil valget falde på den elektriske membranpumpe Serie 41 (Aqua King). Serie 41 (Aqua King) er velegnet til fersk-vandsinstallationer og har en indbygget mekanisk bypass-funktion, som gør det muligt for disse pumper at variere i strømningshastigheden for enhver on demand-tilstand, uden behov for en akkumulator. Med kraftige og sømløse elektrobelagte motorer er denne pumpe bygget til at modstå det hårde havmiljø. Pumpen er forseglet med o-ringe så intet væske kan passere ind til fx. kabelforbindelser. Et andet valg til de lidt mere hårdføre installationer hvor målet er lang levetid, pålidelighed og høj ydeevne er Serie 42 (Shurflo Blaster II). Denne pumpe en højt-flow ferskvandspumpe, der er støjsvag i drift. Serie 42(SHURflo Blaster 2) er en selvansugende pumpe som kan leverer et højt løft, kan køre tør uden skader og overophedes ikke ved langvarig brug. Blaster II er perfekt til hårde vaskeopgaver og den har en unik overstøbt membran i et stykke, en forseglet kontakt og korrosionsbestandig motor. Derudover er Blaster II termisk beskyttet og tændingsbeskyttet.

Hvilke fordele har en elektrisk membranpumpe

En elektrisk membranpumpe er udstyret med en kraftig motor, der sikrer en jævn og uafbrudt tilførsel af vandet. De dele af den elektriske membranpumpe, der kommer i direkte kontakt med vand, er fremstillet ved hjælp af eksempelvis polypropylen eller Santopren, hvilket sikrer, at vandet forbliver sikkert og hygiejnisk. For at tilbyde fleksibiliteten ved installationen kan nogle elektriske membranpumper monteres vandret eller lodret. De findes også i meget små udgaver som åbnere op for muligheden for installation i små rum.

Den elektriske membranpumpe er meget holdbar og støjsvag. En del af pumperne kan tåle tørløb. En elektrisk membranpumpe kan være forseglet med en trykafbryder, der foruden at være vandtæt, giver bedre drift og mindre strømforbrug. En elektrisk membranpumpe er energibesparende i forhold til trykluftdrevne pumper og giver et mere jævnt flow når pumpen køres i lav hastighed. Den elektriske membranpumpe har et lavere støjniveau end for eksempel en trykluftdrevet pumpe, og så er den overtrykssikret og det betyder at den kan arbejde op imod en lukket ventil. Den er selvansugende og kan pumpe uden først at være blevet “spædet” med væsken. En elektrisk membranpumpe kan ofte tåle tørløb og kan håndtere luftlommer i mediet uden problemer.

Kontakt os for flere oplysninger omkring elektriske membranpumper: Kontakt os her

ARO EVO series
Elektrisk dreven membranpumpe ARO EVO series.