Hvilken lamelpumpe passer til netop dit behov?

Vi står klar til at vejlede – giv os et ring på 86 24 33 11 eller benyt kontaktformularen

Kontaktformular

Om lamelpumper

Hvad er en Lamelpumpe?

En lamelpumpe er en positiv pumpe, som fortrænger væsken i et cirkulært pumpehus hvor rotoren er excentrisk placeret. Når lamellerne passerer tilløb forlader væske den excentriske del, og bliver suget ind i pumpen. Når lamellerne ankommer til pumpens excentriske del, og dermed dennes afløb, så fortrænges volumen. Ved hjælp af enten fleksible lameller eller hårde grafitlameller er pumpen i stand til at levere meget høje tryk – for nogle modeller helt op til 18 bar.
Grundet den fysiske kontakt mellem lameller og pumpehus kræves der konstant smøring for mindskning af friktion – det vil altså sige, at pumpen ikke må tørløbe.

Pumper med fleksible lameller finder typisk anvendelse når der skal foretages en skånsom behandling af mediet som pumpes. Det kunne være fødevareprodukter som marmelade, chokolade og yoghurt eller farmaceutiske produkter som tandpasta, læbestift, shampoo og lignende. Impelleren kan typisk leveres i forskellige gummimaterialer afhængig af mediet der pumpes  – fx. nitrilgummi, EPDM, neopren, naturgummi eller silikone.
For at sikre en god håndtering af produktet der skal pumpes drives lamelpumperne ofte med frekvens regulerede motorer så omdrejningshastigheden kommer ned på 50-300 o/min.
De fleksible lamelpumper er typisk opbygget så rengøring og udskiftning af gummiimpelleren nemt kan foretages.

Pumper med grafitlameller anvendes primært til vand, men kan også bruges til kemiske produkter. Pumpen udnytter centrifugalkraften til at skyde lamellerne radialt i pumpehuset. Med mulighed for levering af et højt tryk er pumpen meget anvendt i kaffe- og cappuccinomaskiner, omvendt osmose anlæg samt vandbehandlingsapplikationer. Lamelpumperne er oftest udført i messing men kan også fås i rustfast stål SS303 og SS316. Indbygget i pumpen kan monteres bypass ventiler som enten kan sikre et fast udgangstryk eller et fast differenstryk – dette er forskellen mellem et balanceret bypass og et ubalanceret bypass.

Ring eller skriv til os hos Iversen Trading – vi er altid klar til at hjælpe dig med valget af den rigtige type lamelpumpe.