Hvilken lamelpumpe passer til netop dit behov?

Vi står klar til at vejlede – giv os et ring på 86 24 33 11 eller benyt kontaktformularen

Kontaktformular

Om lamelpumper

Hvad er en Lamelpumpe?

En lamelpumpe som også kaldes en er en positiv pumpe, som fortrænger væsken i et cirkulært pumpehus hvor rotoren er excentrisk placeret. Når lamellerne passerer tilløbet forlader væsken den excentriske del, og bliver suget ind i pumpen. Når lamellerne ankommer til pumpens excentriske del, og dermed dennes afløbet, så fortrænges volumen. En lamelpumpe kaldes også en impellerpumpe og er også kendt som en cirkulationspumpe. Det er en er en type positiv fortrængningspumpe, der opererer ved at fortrænge væsken i et cirkulært pumpehus med en excentrisk roterende rotor.

En anden type lamelpumpe anvender grafitlameller og er primært designet til vandapplikationer, selvom den også kan anvendes til visse kemiske produkter. Denne lamelpumpe type udnytter centrifugalkraften til at skyde lamellerne radialt ind i pumpehuset, hvilket muliggør pumpning af væske gennem pumpen. Lamelpumper med grafitlameller er særligt populære i industrier såsom kaffe- og cappuccinomaskiner, omvendt osmoseanlæg samt vandbehandlingsapplikationer på grund af deres evne til at levere højt tryk og deres holdbarhed. Disse pumper kan være konstrueret af materialer som messing, rustfrit stål SS303 eller SS316 og kan integreres med bypass ventiler for at sikre et stabilt udgangstryk eller et fast differenstryk, afhængigt af kravene til den specifikke anvendelse.

Ved hjælp af enten fleksible lameller eller hårde grafitlameller er pumpen i stand til at levere meget høje tryk – for nogle modeller helt op til 18 bar.
Grundet den fysiske kontakt mellem lameller og pumpehus kræves der konstant smøring for mindskning af friktion – det vil altså sige, at pumpen ikke må tørløbe.

Kontakt os her

Hvad er fleksible lameller?

Pumper med fleksible lameller finder typisk anvendelse når der skal foretages en skånsom behandling af mediet som pumpes. Det kunne være fødevareprodukter som marmelade, chokolade og yoghurt eller farmaceutiske produkter som tandpasta, læbestift, shampoo og lignende. Impelleren kan typisk leveres i forskellige gummimaterialer afhængig af mediet der pumpes  – fx. nitrilgummi, EPDM, neopren, naturgummi eller silikone.
For at sikre en god håndtering af produktet der skal pumpes drives lamelpumperne ofte med frekvens regulerede motorer så omdrejningshastigheden kommer ned på 50-300 o/min.
De fleksible lamelpumper er typisk opbygget så rengøring og udskiftning af gummiimpelleren nemt kan foretages.

Pumper med grafitlameller anvendes primært til vand, men kan også bruges til kemiske produkter. Pumpen udnytter centrifugalkraften til at skyde lamellerne radialt i pumpehuset. Med mulighed for levering af et højt tryk er pumpen meget anvendt i kaffe- og cappuccinomaskiner, omvendt osmose anlæg samt vandbehandlingsapplikationer. Lamelpumperne er oftest udført i messing men kan også fås i rustfast stål SS303 og SS316. Indbygget i pumpen kan monteres bypass ventiler som enten kan sikre et fast udgangstryk eller et fast differenstryk – dette er forskellen mellem et balanceret bypass og et ubalanceret bypass.

Samlet set er lamelpumper en alsidig løsning til en række applikationer, der kræver pålidelig og effektiv væskebehandling. Deres forskellige konfigurationer og designmuligheder gør dem velegnede til forskellige industrielle og kommercielle formål, og deres evne til at levere høje tryk og skånsom behandling af medier gør dem til et populært valg inden for mange brancher.

Ring eller skriv til os hos Iversen Trading – vi er altid klar til at hjælpe dig med valget af den rigtige type lamelpumpe. Kontakt os her