Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til produkterne er du altid velkommen til at kontakte os pr telefon 86 24 33 11 eller via kontaktformularen

Udfyld kontaktformular

Om fadpumper

Hvad er en fadpumpe?

En fadpumpe er designet og udviklet til at pumpe eller flytte et givent medie fra tanke, tønder, tromler samt dunke i mange størrelser. Den er yderst fleksibel og brugervenlig pumpe som finder anvendelse til alle typer aftapninger, flytninger og omfyldninger.
Pumpen er alsidig og kan pumpe mange typer væsker som syrer, baser og olieprodukter. Den er mobil og kan nemt flyttes fra opgave til opgave. Fadpumpen forveksles ofte med en beholderpumpe som er en mindre pumpe der ofte bruges til transport af tynd og meget lavviskøs væske. En beholderpumpe kan også transportere korrosive væsker, hvis det er nødvendigt. En fadpumpe er mere anvendelig til tykkere og mere højviskøse medier. 

Hvordan skal en fadpumpe installeres?

En fadpumpe bør altid monteres vertikalt.  Tilstedeværelsen af bobler og luft kan skabe dårlige sugeegenskaber, der samtidig kan ødelægge fadpumpens dele i kontakt med mediet. Til gengæld har den ingen mekanisk akseltætning.

Hvordan fungerer en fadpumpe?

En fadpumpe er opbygget med et sugerør der neddykkes i et givent medie som skal pumpes. Via en kobling mellem motor og akslen i “sugerøret” overføres den roterende bevægelse til akslens impeller – ligesom en vertikal centrifugalpumpe. Herved suges mediet ind igennem et filter i bunden af sugerøret, herefter vertikalt op igennem røret og endelig ud gennem udgangen på fadpumpen. Det er nemt at udskifte henholdsvis pumpedel samt motor, da en fadpumpes opbygning er forholdsvis simpel og indeholder få dele. Når fadpumpen er i drift, skaber den altså en trykstigning fra pumpens indløb til pumpens udløb. Det er derfor trykforskellen, der driver mediet som skal flyttes gennem det system eller anlæg hvor pumpen er installeret. Fadpumpen skaber en trykstigning ved at overføre mekanisk energi fra motoren til væsken via den roterende løber

Hvilke konfigurationer har en fadpumpe?

Typiske materialer for en fadpumpe vil være PP og PVDF samt rustfast stål AISI 316. Akslen vil være udført i rustfast stål AISI 316 eller Hastelloy®. Afhængig af opgave kan fadpumpen drives af en elektrisk eller pneumatisk motor. De fleste fadpumper kan med den rette motor operere i eksplosionssikre områder.
En fadpumpe vil typisk være i stand til at pumpe tyndtflydende væsker men også medier med høj viskositet.

Hvornår skal man bruge en fadpumpe?

Fadpumper anvendes i mange applikationer. Dette være sig garager og værksteder, som fylde- og tømmepumpe i overfladebehandlings produktioner, som påfyldningspumpe på mobile tankningsanlæg samt i kemiske systemer hvor palletanke, tønder, tromler etc. findes. Fadpumper anvendes også til pumpning af medier som kan komme i kontakt med fødevarer, hvor der findes løsninger som opfylder krav til europæiske forordninger – eks. EU 1935/2004 (Materialer og genstande i berøring med levnedsmidler). Fadpumpen er især velegnet som det man kan kalde en “tømme”pumpe. Det skyldes fadpumpens forholdsvis lille diameter på selve “sugerøret”, som gør det muligt at installere fadpumpen ned igennem de fleste standard tromlestudse og tømme en given beholder næsten til bunden. Applikationerne spænder fra syrer til baser og til pumpning og flytning af ingredienser i levnedsmiddelindustrien.

Søger du en fadpumpe – spørg endelig personalet hos Iversen Trading. Vi er klar til at hjælpe dig med det rigtige valg.