Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til produkterne er du altid velkommen til at kontakte os pr telefon 86 24 33 11 eller via kontaktformularen

Udfyld kontaktformular

Om fadpumper

En fadpumpe er designet og udviklet til at pumpe fra tanke, tønder, tromler samt dunke i mange størrelser. Den er fleksibel og brugervenlig og finder anvendelse til alle typer aftapninger, flytninger og omfyldninger.
Pumpen er alsidig og kan pumpe mange typer væsker som syrer, baser og olieprodukter. Den er mobil og kan nemt flyttes fra opgave til opgave.

En fadpumpe bør altid monteres vertikalt.  Tilstedeværelsen af bobler og luft kan skabe dårlige sugeegenskaber, der samtidig kan ødelægge pumpens dele i kontakt med mediet. Til gengæld har den ingen mekanisk akseltætning.
En fadpumpe er opbygget med et sugerør der neddykkes i mediet som skal pumpes. Via en kobling mellem motor og akslen i sugerøret overføres den roterende bevægelse til akslens impeller – ligesom en vertikal centrifugalpumpe. Herved suges mediet gennem et filter i bunden af sugerøret, vertikalt gennem røret, og ud gennem udgangen på pumpen. Det er nemt at udskifte henholdsvis pumpedel samt motor, da en fadpumpes opbygning er forholdsvis simpel og indeholder få dele.

Typiske materialer for en fadpumpe vil være PP og PVDF samt rustfast stål AISI 316. Akslen vil være udført i rustfast stål AISI 316 eller Hastelloy®. Afhængig af opgave kan fadpumpen drives af en elektrisk eller pneumatisk motor. De fleste fadpumper kan med den rette motor operere i eksplosionssikre områder.
En fadpumpe vil typisk være i stand til at pumpe tyndtflydende væsker men også medier med høj viskositet.

Fadpumper anvendes i mange applikationer. Dette være sig garager og værksteder, som fylde- og tømmepumpe i overfladebehandlings produktioner, som påfyldningspumpe på mobile tankningsanlæg samt i kemiske systemer hvor palletanke, tønder, tromler etc. findes. Til medier som kan komme i kontakt med fødevarer findes løsninger som opfylder krav til europæiske forordninger – eks. EU 1935/2004 (Materialer og genstande i berøring med levnedsmidler).

Søger du en fadpumpe – spørg endelig personalet hos Iversen Trading. Vi er klar til at hjælpe dig med det rigtige valg.