Slangepumpe til fødevarer og andre medier

Slangepumpen kan ofte være den bedste løsning når der skal pumpes problematiske medier, hvor gængse pumpe-typer havarerer på kort tid. Pumpen har ingen pak-dåse og der er derfor ikke risiko for lækage eller indtrængen af luft. At anvende en slangepumpe til fødevarer er oftest den mest skånsomme pumpning af et medie. Slangepumpen kan anvendes i et utal af applikationer indenfor fødevarer. Det kan være håndtering af æggehvider, valle, fedttyper, iscreme, mælk samt yoghurt. Men også farmaceutiske produkter, såsom tandpasta, shampoo, sæbe og creme.

Valisi pumps

Iversen Trading i Brabrand samarbejder med Valisi Pumps, som har produceret slangepumper i over 40 år. FPSH- CIP slangepumpen kan anvendes til fødevare applikationer og leverer et flow på 0,5 – 10 m3/t samt et tryk op til 15 bar. Pumpen kan operere kontinuerligt og tager ikke skade ved tørløb. Den kan anvendes som vakuum pumpe og med det unikke CIP-hjul, er det muligt for pumpen at dreje ½ omgang baglæns, og herved optimeres tiden der skal bruges på rengøring og sterilisation. Der er dermed et minimum af vedligeholdelse og det er samtidig nemt og billigt at udskifte slangerne. Den inderste del af slangen leveres i food-grade materiale og afhængig af medie, anvendes som udgangspunkt NR, NBR (og NBR Food), EPDM, Hypalon samt Viton (FKM). Slangen er den eneste del af pumpen der er i berøring med mediet, hvilket gør den resistent overfor bl.a. mild kemi. Slangepumpen opfylder certifikater såsom EU 1935/2004 and FDA CFR21§177.2600 for kontakt med fødevarer.

Pumperne kan afhængig af størrelse leveres med tilslutninger i plast og rustfrit stål. De er forberedt for montage af eksempelvis en pressostat som alarm for eventuel lækage. Vi har mange års erfaring med konfigurering af slangepumper til procesindustrien i Danmark

Læs mere om slangepumper og deres anvendelses områder i teksten som du finder her.