I høj kvalitet i størrelserne DN50 op til DN1600 mm

Spadeventiler er udviklet til brug indenfor bl.a. vand og vandbehandling, spildevand, biogas, søvand og meget mere. Med henblik på at opnår højeste kvalitet har franske Tecofi fokus på parametre såsom Epoxy behandlet overflade udført ved høj temperatur og maskinbearbejdet og poleret spade. De fremstilles med en sammenboltet konstruktion der kan justeres under drift og et helstøbt hus for at undgå potentiel lækage. Ventilerne kan leveres med elektriske eller pneumatiske aktuatorer.

På dette billede ser man en ventil på vej ud til en kunde i størrelsen DN100 og SS316/EPDM med SS Lever og SS support plader.

Spadeventilerne fra Tecofi kan leveres med gummi pakning eller som metallisk tætte såfremt dette kræves. De opfylder bl.a. regulativer som » N°97/23/CE: category III module H samt N°94/9/CE: ATEX 2 GD c et ATEX II 3 GD c.

Hvem er Tecofi?

Tecofi er en af de ledende producenter inden for fremstilling af spadeventiler. Tecofi har et omfattende udvalg, der er i stand til at imødekomme de fleste behov og applikationer. Denne type ventil bruges hovedsageligt til tyktflydende produkter, da porten har en skarp kant takket være en udvendig affasning. Spadeventiler er særligt velegnet til de fleste vanskelige applikationer inden for vandbehandlingsnetværk, papirmasse og papir industri, biogas, vinfremstilling, cementværker, kemiske fabrikker med flere. Spaden er skarp takket være dens skrå kant, hvilket gør det muligt for ventilen at skære produktet uden blokering for gennemstrømning. Denne type ventil er meget modstandsdygtige blandt andet med duktiljerns pakning. TECOFI tilbyder mange muligheder for at opfylde alle brugerbehov hvad enten det er mekanisk endestop kontakter, induktiv sensorbeskyttelse, specielt behandlet spade osv. Ved at vælge den rigtige løsning fra starten af er det muligt at få en helstøbt spadeventil i høj kvalitet, med certifikater som WRAS, ISO 9001 og ATEX. Ventilerne kan leveres i størrelserne fra DN50 og helt op til DN1600 mm. Tecofi udvikler deres spadeventiler på baggrund af erfaringer, som de har gjort sig inden for blandt andet afsaltning af søvand

Hvad bruger man en spadeventil til?

Man anvender ofte denne type ventil i vand- og spildevandsapplikationer, samt i eksempelvis kemisk industri, installationer for gas og brændstoffer, marine og offshore og i landbrugssektoren. Spadeventiler kommer ofte til deres ret i applikationer hvor der er partikler og solider i et medie. Det kan også være applikationer som bio-masse, gylle, halm og spildevand. Spadeventiler er alsidige ventiler og er ofte førstevalg i mange applikationer i industrien herunder til kemikalier, cement, kul, mad, sand, korn, mineraler, plast, polymer, gummi og minedrift.

Spadeventiler også kaldet skydespjæld er det helt oplagte valg til at kontrollere udledning af pulver eller dampe fra tanke, mixere eller beholdere. Spadeventiler og skydespjæld bruges ofte i eksempelvis pulverindustrien, hvis man har brug for at håndtere eller transporterer pulvermaterialer i rørsystemer.

Spadeventiler kan være enten helt lukket eller helt åben. Hvis en spadeventil kun er halvvejs åbnet vil den have en tendens til at vibrere. Spadeventiler har et lavt friktionstab når ventilen er åben. Spadeventiler kaldes også for knife gate valve. Når man vælger en højkvalitetes spadeventilel kan man være sikker på at ventilen formår at skabe og opretholde den fornødne tæthed, som er en spadeventils allervigtigste funktion.