Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til produkterne er du altid velkommen til at kontakte os pr telefon 86 24 33 11 eller via kontaktformularen

Udfyld kontaktformular

Om svømmeventiler

Hvad er en svømmerventil?

En svømmeventil har til formål er at styre det højeste niveau af et givet bassin eller cisterne. Dens rolle er at kontrollere væskebeholdningen i et bassin, beholder, tank eller ligende o derved undgå overfyldning. Ventilen er en simpel mekanisk væskestyring. En flyder opdager forandringer i højden i den flydende frie overflade og åbner eller lukker en ventil i overensstemmelse hermed. Et stort antal små flydeventiler anvendes i husholdningsvandssystemer. En svømme ventil kan for eksempel bevare niveauet i en vandtank, der regulerer trykket i varmtvandsanlægget. En mindre flydeventil er monteret på toiletcisterner for at måle skyllevandet. 

De fleste ventiler lukker på et stigende væskeniveau, men det kan reverseres på industriventiler. Ventilen er monteret på tanksiden over væskeniveauet for at tillade vedligeholdelse uden at man er nødsaget til at dræne tanken. Svømmerventiler kan skabe bølger på mediets overflade, som igen kan forårsage bølgeløbsproblemer. Bølger forårsager, at flydeventilen modulerer og varierer væskens strømningshastighed. Strømningsmoduleringen kan gøre problemet værre. Hvis modulering forekommer tæt på ventilens lukning, kan disken og sædet blive beskadiget. Indløbsprocessen kan også blive forstyrret  på grund af bølger. Trykmålere kan begynde at vibrere og i sidste ende kan nålen falde af. Den flydende overflade skal stabiliseres for at udrydde problemet. Når væske drænes fra en tank, fortæller ventilens flyder om der skal påfyldes væske og hvis minimun er nået så påfyldesder automatisk væske indtil maksimalniveauet er nået.