Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til produkterne er du altid velkommen til at kontakte os pr telefon 86 24 33 11 eller via kontaktformularen

Udfyld kontaktformular

Om uv systemer

Hvad er et UV-system?

UV lys er anderkendt som en effektiv og veldokumenteret metode til desinfektion. Systemer kan udsende elektromagnetiske bølger med forskellig bølgelængde og bredde, og derved neutralisere langt de fleste typer mikroorganismer – det kunne være svampe, gær, virus og bakterier.

Når UV-C lys med en bølgelængde på 254nm, rammer en mikroorganisme, trænger den ind i dennes celler og ødelægger Dna. Dna er grundlaget for at cellernes kan reproducere sig og bestrålingen medfører i sidste ende celledød. Ingen bakterier, virusforme eller deres sporer kan overleve, når de udsættes for den korrekte dosis af UV-lys. Derfor anses UV som en af de bedste løsninger til disinfektion af vand.

UV-desinfektionssystem er en yderst effektiv måde at bekæmpe mikrobiel forurening i vand. Det er vigtigt at mikrober udsættes for UV-C lys i den korrekte mængde for at fx. desinfektion af vand er effektiv. UV-desinfektionssystemer anvendes i mange forskellige applikationer, lige fra rensning af drikkevand i almindelige hjem, på sygehuse, hoteller og institutioner, men også til desinficering af en hel vandforsyning. UV-behandling af vand anerkendes som en sikker og særdeles omkostnings effektive måde at desinficere vand i industrien.

UV-dosis udtrykkes i mWs / cm2 eller mJ / cm2. Den accepterede standard for de fleste applikationer er 30 mJ / cm2. En langsommere strømningshastighed vil resultere i en højere UV-dosis. Jo længere kammeret på UV-systemet er og jo længere vandet forbliver i kontakt med UV-lampen, desto højere dosis får mediet. Intensiteten er mængden af ​​UV-lys målt i forhold til arealets størrelse og tiden er mængden af ​​”kontakt tid” vandet bruger i kammeret.

Forskellige faktorer kan påvirke UV-dosis og UV-evne til at deaktivere organismer i vandet. Hvis der er uklarheder i form af partikler eller høj vandhårdhed, kan mikroorganismer “gemme” bag disse partikler. Dette hæmmer UVT hvilket er et udtryk for mængden af ​​UV, som faktisk trænger ind i vandet. Med en lav UVT vil “skjulte” mikroorganismer ikke modtage den krævede dosis UV-lys for at deaktivere deres DNA, og vandet bliver ikke desinficeret korrekt. Udførelse af en vandtest vil indikere hvilken type forbehandling et UV-system kræver, for at øge UVT og producere maksimal og effektiv desinfektion

Uv reaktorer finder anvendelse i en bred vifte af applikationer, lige fra drikkevand, til proces vand i industrien og rensning af luft i ventilations anlæg. Afhængig af specifikationer kan reaktorerne  anvendes også inden for fødevare- og drikkevareindustrien, medicinal- og kosmetikindustrien, på mejerier og fiskeforarbejdningsfabrikker til desinfektion af vand fra forsyningsnettet samt til vand i forarbejdningsprocesser og rengøring af spildevand.

Processen giver ingen affaldsprodukter, ingen uønskede stoffer og medfører ikke en risiko for arbejdsmiljøet. Denne form for desinfektion gør det muligt at opretholde eller forøge hygiejnestandarden med naturligt UVC lys, uden at bruge kemikalier.