Om slangeoprullere

Hvad er en slangeopruller?

En slangeopruller er en cylindrisk spindel fremstillet af enten metal, glasfiber eller plast og bruges til opbevaring af en slange. De mest almindelige stilarter af slangeoprullere er fjederbelastede hvor de selv kan rulle sig op, manuelle hvor oprulningen foregår ved hjælp eaf et håndtage på siden af oprulleren eller elektriske/motordrevne oprullere. En slange der ligger løst på gulvet kan udgøre en sikkerhedsrisici. For eksempel kunne nogen ved et uheld falde over den. En slangerulle reducerer mængden af ​​rod, så slangen opbevares forsvarligt i et område, hvor den ikke filtrer sig sammen, bliver kontamineret af bakterier eller andre forurenende stoffer, der kan reducere dets kvalitet. Når man har en slangespole, der er korrekt placeret giver det mulighed for hurtig og nem udledning af væsker,  det reducerer slitage på slangen da man undgår at køretøjer eller udstyr ruller over slangen og forårsager skade og for tidligt slid. Ved hjælp af en slangehjul vil man opnå øget levetid for slangen på en meget betydelig måde og reducere omkostningerne ved for ofte udskiftning af slanger.

 En slangeopruller kan fåes som en stationær, fastspændt model eller som en bærbar udgave, hvor den typisk pga. vægtenvil blive sat på en vogn med hjul.

Slangeoprullere er kategoriseret efter diameteren og længden af ​​slangen de kan håndtere, trykværdien og tilbagespolingsmetoden. Slangeooprullere kan enten fastgøres på et fast sted eller bæres og fastgøres til en lastbil, trailer eller vogn. I industrien anvendes slangeoprullere til håndtering af væske, således at slutbrugeren får mulighed for at få adgang til og opbevare en lang slange, som hvor styrehåndtaget er forbundet til det rør, der udleverer en bestemt væske.

Professionelle slangeoprullere kan anvendes i en række produktions- og distributionsområder, blandt andet til håndtering af petroleum, kemikalier, skibe, tankvogne, landbrug, mad, drikkevarer, farmaceutiske produkter og andre industrier samt til varmt og koldt vand, damp, ventilation, køling, brand, hydraulik samt medier som gas, vand, tåge og mudder. Hvilke medier slangeoprulleren kan håndtere afhænger af slangens materiale og det tryk, hvormed væsken bevæger sig gennem slangen, skal også tages i betragtning for korrekt valg af den rigtige hjul og for at fungere sikkert og pålideligt.