Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til produkterne er du altid velkommen til at kontakte os pr telefon 86 24 33 11 eller via kontaktformularen

Udfyld kontaktformular

Om filtre

Et filter er en anordning der adskiller partikler og solider i enten gas eller væske med det formål, at sikre kvaliteten af mediet fremadrettet. Filtrering kan foretages til mange formål og på mange forskellige måder. Applikationen er afgørende for hvilken teknologi der anvendes og med hvilket udstyr.

Hos Iversen Trading arbejdes der med filtrering og komponenter til filtrering, til et bredt udvalg af applikationer. Formålet er eksempelvis at beskytte pumpesystemer eller producere rent drikkevand og procesvand. Til dette anvendes et udvalg af leverandører afhængigt af den specifikke opgave.

Typiske filtreringsopgaver vil være fjernelse af solider, skidt og snavs i industrielle anlæg eller inden for landbrug. Til dette anvendes typisk de klassiske in-line filtre med en filterindsats af passende finhed, som oftest er en spundet eller støbt, og udført i polyamid (PA) med finhed fra 100µm ned til 1µm. Andre meget anvendte filtertyper er trykfiltre og sugefiltre med størrelser op til 3” hvor filtreringskapaciteten er op mod m3 i timen. I disse filtertyper anvendes en filterindsats af flettet rustfast stål. Her er partikelstørrelsen der filtreres mellem 1320µm og 75µm.
Ovennævnte metode hører ind under partikel filtrering. Skal der eksempelvis fjernes bakterier, tobaksrøg, dårlig smag eller skal saltvand gøres drikkeligt må der anvendes andre filtreringsmetoder. Ultrafiltrering er defineret som fjernelse af partikler og lignende med størrelser ned til ca. 0,005µm. Omvendt osmose går endnu længere ned og fjerner salte samt små partikler. Omvendt osmose er metoden der anvendes såfremt der skal produceres drikkevand ud fra saltvand.

I dag er der et stort marked for sikring og produktion af rent drikkevand. I et land som Danmark, hvor drikkevandet har gennemgået en mekanisk filtrering gennem bl.a. sandfiltre og er af høj kvalitet, er opgaven at sikre kvaliteten. Til dette kræver flere og flere vandselskaber at der monteres returløbssikringer i bl.a. erhvervsbygninger. Returløbssikringer har til formål at forhindre en tilbagestrømning af beskidt vand fra installationer og maskiner med vandtilslutning fra vandhanen. Ved at montere en returløbssikring på vandledningen ind i bygningen, undgås ved et muligt trykstød at forurenet vand løber retur i vandledningen.

I lande hvor rent drikkevand er en luksus er der brug for en anden form for filtrering. I 3. verdens lande samt katastrofeområder er der brug for at kunne producere rent drikkevand. Med det enorme marked findes der et utal af virksomheder med kompetencer indenfor drikkevand. Hertil leverer Iversen Trading filtreringskomponenter som filtre, omvendt osmose systemer samt UV-systemer.