Om desinfektionssystemer
Hvad er et desinfektionssystem?
Desinfektionsystemer anvendes i den proces, hvorved mikroorganismer dræbes, så deres antal reduceres til et niveau, som ikke er sundhedsskadeligt eller påvirker kvaliteten af
Desinfektionssystemer finder anvendelse i produktionssystemer blandt andet i fødevareindustrien og det er ikke en nem opgave. Det er som udgangspunkt et kritisk skridt i fødevareproduktionen, da det er afgørende at opretholde og garantere fødevaresikkerheden. At forstå hvordan rengørings- og desinfektionssystemer virker, er nøglen til at sikre et sikkert, hygiejnisk produktionsmiljø.
Vi er også distributør for EMEC i Sverige og Norge
Hvorfor er desinfektionssystemer i produktionen vigtig?
Desinfektionssystemer er et vigtigt element i fødevareproduktion for at undgå mikrobiel kontaminering, som kan føre til en række problemer som for eksempel reduceret produktkvalitet, skade på sundheden eller endda livstruende omstændigheder i nogle tilfælde. Rengøring alene er ingen garanti for dekontaminering, men det er en forudsætning for desinfektion.
Desinfektionssystemer finder anvendelse i den proces, hvor mikroorganismer dræbes, så deres antal reduceres til et niveau, som ikke er sundhedsskadeligt eller påvirker kvaliteten af
Hvornår er en kontaktoverflade hygiejnisk?
En fejl, som mange fødevareproducenter og drikkevareproducenter begår, er at antage, at hvis en fødevarekontaktflade er synligt ren, er den også hygiejnisk. Bakterier som Salmonella og Escherichia coli (E. coli) er resistente over for sæbe og rengøringsmidler. Som følge heraf er truslen om bakteriel forurening ikke fuldt ud imødegået, uanset hvor omhyggeligt en overflade er rengjort.
Teknisk set er rengøring og desinficering ikke det samme, men snarere to separate procedurer. Rengøring hjælper med at øge effektiviteten af
Hvad er desinfektion med klordioxid?
Klordioxidgeneratorer er et desinfektionssystem som er en effektiv løsning til vanddesinfektion i en række forskellige applikationer og især til forebyggelse af legionellose/legionella i varmt- og koldtvandssystemer.
Der findes mange forskellige systemer hvor klordioxid aldrig behandles i sin gasform, men produceres ved at blande to flydende forstadier i et reaktionskammer i den nødvendige mængde.
Bakterien, der forårsager Legionella, er i stand til at tilpasse sig selv til forhold, der ville være dødelige for andre organismer. Takket være Klordioxids høje Redox-potentiale udøver klordioxid i et desinfektionssystem en mere kraftfuld desinficerende virkning end andre biocider mod Legionella. Klordioxid kan også anvendes som desinfektion i ved alle former for bakterier og forurenende stoffer såsom vira, bakterier, svampe og alger.
Oxidationspotentialet er højere end for eksempel på klor, så der kan bruges færre kemikalier. Potentielt farlige desinfektions biprodukter er fraværende, og det er bevist, at det trænger ind og nedbryder Legionella-habitatet.
Hvor effektiv er desinfektion med Klordioxid?
Klordioxidens virkning i et desinfektionssystem er uafhængig af vandets pH-værdi, er ikke aggressiv over for rør og har en længerevarende og bredere virkning fra indsprøjtningspunktet. Videnskabelige test har vist at effektiviteten af
Sikkerheden i dette desinfektionssystem er en atmosfærisk trykproduktionsproces, hvor klordioxid aldrig behandles i sin gasform, men produceres ved at blande de to flydende forstadier i et reaktionskammer i den nødvendige mængde.
Desinfektionssystemet er designet, så der ikke er noget krav om at håndtere ClO2 som en gas: to flydende kemikalier, saltsyre (HCl) og natriumchlorit (NaClO2), reagerer sammen for at danne den nødvendige klordioxid, så der er ingen ClO2-gas eller koncentrerede opløsninger uden for processen. Et aktivt kulfilter forhindrer potentielle gasser i at kontaminerer luften.
Hvad er desinfektion med UV-stråler?
Anvendelsen af
UVC-teknologi kan bruges til effektivt at forebygge sygdomme som kan opstå ud af kontaminerede fødevarer og samtidig øge fødevarens holdbarhed. Succesen ved at anvende UVC-stråle behandling af fødevarer afhænger af en række faktorer, såsom UVC-udstyrets driftsparametre, mikrobielle egenskaber og fødevarens sammensætning.
Når man anvender UVC-stråling til at inaktivere patogene mikrober til dekontaminering af fødevarer (f.eks. frugt- og grøntsagsjuice, mælk og mejeriprodukter, kødprodukter, oksekød og skaldyr), skal man have for øje at denne metode er en relativt ny og interessant tilgang til spildevandsrensning, luftdesinfektion og overfladesanering. UV-lysbehandling er en miljøvenlig og økonomisk teknologi, der har vist et enormt potentiale i fødevareindustrien. Det kan være en potentiel ikke-termisk alternativ teknik til inaktivering af de patogene og ødelæggende mikroorganismer i fødevarer og drikkevarer.